Černice

 Černice sú  nielen lahodnou pochúťkou, ale aj skvelým zdrojom vitamínov. Černice nie sú len obyčajné bobule.  Ich pestovanie je jednoduché a zvládnu to aj  začiatočníci. 

5 položiek celkom
Taybery 2
Akcia Novinka
€9 –16 %
€7,50

Malinočernica Buckingham Tayberry je nenáročná na pestovanie, dobre odolná voči chorobám a škodcom. Chuť plodov je výrazná, pripomínajúca chuť malín

Kód: 529
Arapaho
€9

Arapaho je beztŕňová, vysoko odolná černica vzpriameného rastu. Veľké, lesklé plody chuťovo veľmi sladké, aromatické. Vysoká odolnosť voči chorobám a voči mrazu a je samoopelivá

Kód: 466
chester 2
€9

Chester Thornless ( rubus fruticosus ) je  veľmi rýchlo rastúca , vďaka čomu  je to vysoko produktívna odroda.

Kód: 658
navaho cernica
€11,90 –24 %
€9

Černica Navaho je veľmi rýchlo rastúca odroda ktorá sa vyznačuje vynikajúcou plodnosťou a vitalitou kríkov.

Kód: 463
s370488733127424957 p193 i1 w504 02
Novinka
€11

Loch Ness je odroda, ktorá má jedny z najväčších plodov.!!

Kód: 490

Černice, známe tiež ako ostružiny , sú plody rastliny z rodu Rubus, . Sú to viacročné kríky, ktoré sa prirodzene vyskytujú v lesoch, na okrajoch a v krajinách po celom svete.

Popis:

  • Plody: Černice sú zoskupené malé čierne bobule, ktoré sú šťavnaté a majú sladkokyslú chuť.

  • Rastliny: Kríky môžu dorastať do výšky 1-3 metrov, majú ostnaté alebo beztŕnne  stonky a listy sú zložené, zúbkované na okrajoch.

  • Dozrievanie: Plody dozrievajú od júla do septembra.

Využitie:

  • Gastronómia: Černice sú obľúbené v kuchyni a používajú sa na výrobu džemov, štiav, dezertov a tiež sa konzumujú čerstvé.

  • Zdravie: Sú bohaté na vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu.

Zaujímavosť: V tradičnej medicíne černice slúžili na liečbu rôznych ochorení vrátane porúch trávenia a zápalov.

doručenie
Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska a Českej Republiky